Referenties


Ervaringen van cliënten


 

Hieronder de  reacties van cliënten over hun behandeling in Praktijk Yingwu:


Multiple Sclerose:

Esther en ik komen uit dezelfde vriendengroep in Aalsmeer. Toen Esther een aantal jaar geleden begon met haar acupunctuurstudie heb ik mij als gewillig proefpersoon opgeworpen. Door mijn MS heb ik een gevoelsstoornis in mijn handen en voeten (slapend gevoel) en last van vermoeidheid. Esther weet met de juiste prikpunten mijn klachten een aantal weken te verminderen of zelfs -tijdelijk- helemaal te laten verdwijnen. Genezen zal ik niet, maar de kwaliteit van mijn leven wordt wel aanzienlijk verbeterd door de acupunctuur behandelingen. Ik ervaar de 'oosterse' behandeling als een perfecte aanvulling op de 'westerse' geneeskunde. Ik heb een blind vertrouwen in de kennis en kunde van Esther. Zij is een leuk, leergierig mens dat graag weet hoe het menselijk lichaam werkt, waardoor het precies werkt zoals het werkt en hoe het beter zou kunnen werken. Tot slot: mocht angst je tegenhouden: de naalden doen geen pijn.


Rugklachten:

Ik heb al zeker 5 jaar last van rugklachten, ik heb van alles geprobeerd, maar niks hielp. Het was dan voor 2 dagen minder, maar daarna werd het weer erger.

Ik ken Esther via mijn stiefvader, ik kom uit Harderwijk, dus wel een uurtje rijden maar dat heb ik er voor over,  ik vind de behandelingen ontspannen, je voelt niet heel veel van de naalden, en het is altijd leuk om weer naar Esther te gaan!

Ik zou de praktijk zeker aanraden bij andere mensen!

Groetjes vanuit Harderwijk


Rugklachten:

Ik ben via mijn zusje bij Esther gekomen. Mijn zusje was daar weer gekomen voor mijn stiefvader die Esther weer via via kende. Ik kom zelf uit Harderwijk maar ben echt harstikke blij dat ik bij Esther voor mijn klachten terecht kon. Ik had al iets meer dan een jaar erg last van mijn schouders en onder rug. Na ongeveer 5 behandelingen heb ik nergens meer last van. De naaldjes doen ook echt absoluut geen pijn en ben echt heel erg tevreden met het resultaat ook al moest ik hiervoor een eindje rijden. Het is het allemaal waard geweest. Esther heeft de laatste 2 behandelingen gedaan met electro accupuntuur en ook dit deed echt geen pijn. Voor de mensen die klachten hebben zou ik zeker door sturen naar esther want mij heeft ze er echt mee geholpen. Esther echt bedankt voor alles je bent TOP !! Liefs Nicky


Aangezichtspijn:

Ik ben bij Esther terechtgekomen vanwege mijn aangezichtspijn. Ik zag een advertentie in de krant waarin deze klachten werden beschreven. Ik heb meteen gebeld en dankzij haar deskundige behandeling ben ik nu geheel klachtenvrij. Ik voel me sindsdien een heel ander mens. Ik heb de behandeling als zeer ontspannen ervaren en zou Esther dan ook van harte bij iedereen aanbevelen.

Groetjes, Jeannette vanuit Aalsmeer


Rugklachten:

Ik kende Esther via vrienden van mij en die gezellige dame die ik regelmatig in de lokale supermarkt tegen kwam. Al een paar keer kwam ze mij daar tegen, terwijl ik krom liep van de pijn in mijn rug en zij bood mij dan aan om mij eens te behandelen daar voor. Maar ja,....ik...nuchtere Nederlander ( wat de boer niet kent....) ging daar niet op in. Dus ik naar de fysio. Door elke oefening die ik daar deed, kreeg ik onmiddellijk nóg meer last van mijn rugklachten. Radeloos ben ik gaan denken, wat ik nú zou kunnen doen hier aan. Het beïnvloedde mijn hele leven....er MOEST wat gebeuren! Ineens schoot mij die lieve Esther in mijn gedachten en via vrienden haar nummer gevraagd. Ik kon gelijk de volgende dag langs komen. Wat ik super snel vond, normaal moet je weken wachten als je ergens een afspraak probeert te maken. Maar vanwege mijn klachten vond het zeer belangrijk dat ik zo snel mogelijk kwam. Ik had meteen een vertrouwd gevoel! Na een grondig intake gesprek en het bekijken van mijn tong ( dat vond ik zó vaag), mocht ik plaatsnemen op "de bank". Na een paar naaldjes zetten, vroeg ik wanneer ze zou beginnen....ik voelde er niets van! Na die eerste ervaring ben ik meermaals naar haar toe gegaan, het resultaat was geweldig. Omdat ik al zo lang liep met mijn klachten, was het uiteraard niet na 1 behandeling weg. Maar ik merkte vrij snel verschil. Door mijn goede ervaring met Esther en haar deskundigheid en professionaliteit, heb ik haar gebeld toen ik aan het einde van mijn zwangerschap weer veel last van mijn rug kreeg. Zo erg dat ik amper in de auto kon stappen. Haar reactie was.....'maar dan kom ik gewoon naar jou toe!' Ik heb haar ook meteen gevraagd of ze iets kon prikken, wat de bevalling op gang zou kunnen helpen......dat was wel erg gevoelig. Maar zo snel als het zeer doet, zo snel is het weer weg. Eerlijkheidshalve....ik ben niet het type dat maar continue reviews geeft, maar hier ben ik zo enthousiast over......ik kon het niet laten! Want er is zoveel onduidelijkheid over wat acupunctuur is.....'dat is toch zo zweverig' en 'dat werkt tóch niet' en 'daar moet je in geloven' en 'Dat is heel duur en wordt niet vergoed door de verzekering'. ( Dat dacht ik dus :-) Maar dat is niet zo. Aanrader dus voor iedereen!


Emotionele ondersteuning:

Ik ben woonachtig in Aalsmeer en ik ben met Esther in aanraking gekomen via haar website. Mijn lichaam was uit balans door stress en daardoor had ik veel klachten. Ik heb de behandeling bij Esther altijd als zeer aangenaam ervaren. Esther is zorgzaam en behandelt mensen met veel liefde en aandacht. Ik keek altijd erg uit naar de behandeling. De naaldjes kunnen soms een beetje gevoelig zijn, maar Esther weet goed hoe ze daar mee om moet gaan en prikt erg voorzichtig. Ik werd ontspannen van de behandeling en de naaldjes deden er daardoor niet toe. Esther gebruikt naast de naaldjes ook nog andere technieken en ik heb deze altijd als erg prettig ervaren. Ik had veel en heftige klachten en ben daarom geruime tijd in behandeling geweest, maar ik vond dit geen straf. Esther is een vriendelijke, lieve vrouw. Inmiddels is de intensiteit van mijn klachten enorm afgenomen en zijn er ook een aantal klachten verdwenen. Ik kom steeds meer in balans, mede dankzij acupunctuur. Ik wil deze ervaring dan ook graag aan andere aanbevelen, want ik ben van mening dat het niet goed is om alles op te lossen met bijvoorbeeld medicijnen. Acupunctuur is een natuurlijke manier om klachten aan te pakken!


Allergie:

Ik kom uit Den Haag. Ik ben bij Esther gekomen via een hele goede vriendin met wie ik toen werkte. Zij raadde mij Esther aan, ik had last van zonneallergie (soort van hooikoorts).Waar ik voornamelijk last van had was de zon, vooral bij temp boven de 20 graden, ik kreeg te veel last van mijn ogen( tranen, jeuk, jeuk maakte me gek, door het wrijven aan mijn ogen kreeg ik nog meer last van mijn ogen, ogen deden pijn etc), ik kon nooit zonnen, of naar de strand gaan, zomermaanden ervaarde ik niet zo fijn door mijn zonneallergie. Dankzij Esther's acupunctuur ben ik van mijn allergie af, ik kan naar de strand en zonnen, dit is zo fantastisch! Ik raad Esther's praktijk zeker aan, Esther is erg lief, zorgzaam, behandelt mensen met veel liefde aandacht, ze weet wat ze doet, ze is super goed! De naalden die ze gebruikt doen niet pijn!


Rug- en nekklachten:

Via mijn werk ben ik in aanraking gekomen met Esther. Tijdens dit (zakelijk) gesprek kwam haar ervaring en haar verschillende opleidingen aan de orde. Haar kennis en deskundigheid gaven mij meteen een goed gevoel. Omdat ik door mijn beroep vaak last van mijn rug en nek krijg en mijn klachten na een massage maar voor korte tijd verdwenen dacht ik laat ik eens acupunctuur proberen bij haar. Voorheen moest ik hier niets van weten door de naalden die worden gebruikt. Tijdens de eerste behandeling was ik vooral zenuwachtig dat het pijn zou doen. Maar de pijn was nihil, het deed veel minder pijn dan bij een bloedafname. Tijdens de tweede behandeling vond ik het zelfs prima om een naald in mijn hoofd te krijgen. Na deze behandeling was ik voor langere tijd dan voorheen verlost van mijn nek/hoofd pijn. Ongeveer 2 maanden geleden had ik tijdens een voetbalwedstrijd mijn rib gekneusd. Drie dagen later, toen ik heel erg veel pijn kreeg, heb ik Esther gebeld en gevraagd of ze wat voor mij kon betekenen. Ze heeft toen acupunctuur toegepast rondom mijn rib. De dag erna had ik meer pijn en twijfelde ik of ik er wel goed aan had gedaan. Gelukkig was die pijn maar voor 1 dag en werd het de dagen later echt snel stukken minder. Normaal staat er 4 tot 6 weken voor een gekneusde rib maar na 3 weken was de pijn zo goed als helemaal weg. Achteraf gezien heeft het dus wel degelijk geholpen en ben ik blij dat ik door de behandeling zo snel hersteld ben, Ik zou de praktijk van Esther dan ook zeker aanraden bij anderen die dezelfde klachten hebben want de 'naaldjes' werken echt! Groeten, Erik (Alphen aan den Rijn)Rugklachten:

Na lang zoeken naar de juiste oplossing voor mijn rugklachten die al 5 jaar speelden, was ik op zoek gegaan naar een acupuncturist die voor mij goed te bereiken is en ik fijn vind om door behandeld te worden. Ik heb jaren lang gezocht naar het antwoord op mijn rugklachten die zorgden voor slecht slapen en het niet meer optimaal kunnen doen van veel dingen. Ik was eerst van de ene naar de andere dokter en fysio geweest maar niks hielp. Ik was helemaal klaar met de pijn en zocht naar een andere oplossing om uit te proberen. Ik heb niks met naalden en was ook wel een beetje gestressed voor mijn eerste ontmoeting. Maar na wat geruststelling en het laten voelen hoe zo'n naaldje voelt, viel het allemaal reuze mee. De naaldjes die Esther gebruikt zijn erg dun waardoor je grotendeels er niet meer van voelt dan een klein prikje, terwijl de werking juist erg effectief is. Ik ben zo'n half jaar elke week bij Esther langs geweest en we zijn nu zo ver dat ik er eigenlijk zo goed als vanaf ben, af en toe nog wat stijfheid maar niet zo erg meer dat ik langs hoef te komen. Daarom ben ik heel tevreden over het resultaat, na al dat zoeken naar de oplossing ben ik er eindelijk vanaf. Ik raad Esther's praktijk zeker aan. Niet alleen vanwege het verhelpen van mijn langdurige probleem maar ook vanwege de sfeer die er is tijdens de behandeling. Doordat het rustgevend is en Esther dingen vaak goed uitlegt, raakte ik sneller op mijn gemak en vond het niet meer zo erg om behandeld te worden met naaldjes. Cliënte van 16 jaar oud uit Rijsenhout.De bovenstaande ervaringen zijn door cliënten zelf op mijn Google Plus pagina ingevuld. Zie de pagina via de link: GooglePlus

 

 


Acupunctuur Praktijk Yingwu te Aalsmeer
Acupunctuur Praktijk Yingwu te Aalsmeer
Acupunctuur Praktijk Yingwu te Aalsmeer