Emoties


Emoties


De meeste mensen lijken goed met hun emoties om te kunnen gaan, terwijl andere juist bij elk klein dingetje in tranen kunnen uitbarsten. Iedereen zit anders in elkaar.


Maar extreme emoties kunnen erg lastig zijn. Er zijn teveel mensen die deze emoties of emotionele problemen goed verborgen houden met lichamelijke klachten tot gevolg.


Ook kan men bijvoorbeeld te lang in een onaangename situatie bevinden zonder zicht op een uitweg. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten zoals pijnen, stijve nek of schouders en ook tot slaapproblemen.


De behandeling

Met acupunctuur kan men rechtstreeks werken op het emotionele gestel. De Chinese geneeskunde ziet bij  emotionele problemen (zoals bij lichamelijke klachten) dat er een verstoorde evenwicht is in de doorstroming van de Qi van het lichaam. Door met acupunctuur deze Qi stroming herstellen komt er weer (emotioneel) evenwicht

.

Doordat de naalden het evenwicht herstellen is het niet noodzakelijk dat een cliënt zijn of haar diepe emoties uitpluist of deelt tijdens de behandeling. Naarmate de behandelingen vorderen zal men vanzelf veranderingen waarnemen in het dagelijks leven. Uiteraard is het mogelijk en is er ruimte om over de emoties te praten wanneer men dat wenst.Aantal behandelingen

Voor het beste resultaat is het van belang ongeveer 6 keer wekelijks te behandelen. Hierna worden de vorderingen en verwachtingen geëvalueerd en wordt het eventuele vervolgtraject besproken.


Welke emotionele aandoeningen kunnen o.a. worden behandeld?

  • slapeloosheid
  • stress
  • burn-out
  • depressiviteit
  • psychische problemen
  • hoofdpijnen