Allergieën


Allergieën


Allergie is de meest voorkomende chronische ziekte en steeds meer mensen hebben er last van. In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie.


Veel allergieën zijn heel duidelijk zoals bij pollen, huisdieren, gluten of vis. Met symptomen zoals jeuk, uitslag, pijn, snotneus, benauwdheid of shock. Maar klachten zoals vermoeidheid, huidaandoeningen, irritatie of onrust zijn vaak verborgen allergieën of intoleranties. Er is vaker sprake van verborgen allergie of tolerantie dan men denkt en die kunnen op den duur chronische aandoeningen veroorzaken.


De volgende aandoeningen kunnen verborgen allergieën zijn:

darm- en buikklachten

huidaandoeningen

ademhalingsklachten

hypoglykemie

hoofdpijn

vermoeidheid

candida

En nog véél meer ....


De diagnose

Door middel van een spiertest wordt vastgesteld of er sprake is van overgevoeligheden. Met deze test wordt de onbalans gemeten of (stress)reactie die een allergeen veroorzaakt in het lichaam. Het voordeel van deze test is dat er geen bloed- en huidtesten hoeven worden uitgevoerd omdat het puur gaat om de reactie van de spieren.


De behandeling

Met acupunctuur worden de algemene gezondheid en het afweersysteem verbetert waardoor het lichaam een betere conditie krijgt. En er wordt Quantum-Allergy toegepast, waardoor er gericht gewerkt kan worden op een bepaalde allergie of intolerantie.