Voeding en gezondheid

Voeding en gezondheid:

 

Hoe gezond is de gezonde voeding die ons door o.a. de media en reclame wordt voorgeschoteld in werkelijkheid?

 

Mensen verstaan onder gezond eten: geen vet, mager en light-producten of 20+ producten. Maar fruit en groenten worden daar in tegen te weinig gegeten!

 

Voeding toen en nu:

Van oorsprong zijn mensen fructivoren, wij aten vroeger veel vruchten, groenten, noten en zaden en sporadisch een stuk vlees. Dit voedsel bevatte veel zonlicht en dus veel energie.

 

Maar tegenwoordig eten we veel vette, zeer gekruide, onnatuurlijke voedingsmiddelen. Ook wordt er te veel suiker, zuivelproducten, chemische ingrediënten (E-nummers), drugs en alcohol genuttigd. Onze lever kan al dat gif niet aan en slaat het gif op in onze vetten. Zo verandert ons lichaam in een gifbommetje!

 

Voeden van ons lichaam:

We zijn vergeten dat ons lichaam voeding nodig heeft die ons voedt. Ons lichaam heeft de juiste voeding nodig om alle processen in het lichaam te kunnen uitvoeren. Voeding heeft een grote invloed op ons welzijn. Maar wordt alleen nog als brandstof voor onze lichaam gezien, zoals voor een machine.

 

Mogelijke klachten door tekorten:

Wanneer er tekorten komen door onvolwaardige voeding dan kan dit zich gaan uiten door vage klachten zoals o.a.: hoge bloeddruk, regelmatig hoofdpijn of migraine, spier- of gewrichtspijnen, vermoeidheid, huidklachten en spijsverteringsklachten. Uiteindelijk kunnen er ernstigere klachten ontstaan zoals: reuma, jicht, diabetes, osteoporose en kanker.

 

Tijdens de behandelingen wordt er ook over gezonde voeding gesproken. Er worden handvatten aangereikt om juiste voedingskeuzes te kunnen maken. Wanneer het lichaam weer op de juiste manier gevoed wordt, krijgt het meer energie en kan het sneller herstellen.

 

 

Acupunctuur Praktijk Yingwu te Aalsmeer
Acupunctuur Praktijk Yingwu te Aalsmeer
Acupunctuur Praktijk Yingwu te Aalsmeer

Copyright © All Rights Reserved • aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong • KvKnr: 51728117 • made by Esther Wijga